TAHTONAINEN

Mitä on Tahtonaisen® työelämä- ja hyvinvointiohjaus?

TahtoNaisen® tarjoama työelämä- ja hyvinvointiohjaus lähtee ajatuksesta, että työ ja työssä hyvin voiminen ovat tärkeä osa kokonaishyvinvointiasi. On tärkeää, että jaksat huolehtia itsestäsi; liikkua, syödä terveellisesti ja löytää keinoja palautumiseen. Mutta tärkeää on myös se, että saat tehdä sellaista työtä, joka ei ime arjesta kaikkia mehujasi, että jaksat sisällyttää arkeesi työpäivien jälkeen myös hyvinvointia tukevia asioita, kuten harrastuksia.

Tämä toimii kumpaankin suuntaan: Mikäli olet löytänyt itsellesi mielekkään tavan liikkua, syöt terveellisesti ja lepäät riittävästi, voit todennäköisemmin paremmin myös työssäsi. Jaksat paremmin vastaanottaa työelämän haasteet ja näet kaikki sen mukanaan tuomat mahdollisuudet! Kun työelämä innostaa ja antaa enemmän kuin ottaa, riittää sinulla todennäköisemmin paukkuja tehdä työpäivän jälkeen muutakin kuin halata sohvaa.

TahtoNaisen® näkemyksen mukaan edellä mainittuja asioita ei voida erottaa toisistaan, vaan yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden. Mitä useampi osio on tasapainossa ja koet osaamista, onnistumista, jaksamista sekä pystymistä, sitä paremmin voit kokea olevasi oman elämäsi ohjaksissa kiinni.
Työelämä- ja hyvinvointiohjaus on kokonaisvaltainen prosessi, jonka aikana sinulle selviää, mitkä ovat ne hyvinvoinnistasi uupuvat tekijät, jotka jarruttavat sinua. Se saattaa olla muutostarve työssäsi, kenties uusi ura tai nykyisen alasi suunnan korjausliike. Se voi olla ohjauksen tarve riittävään ja oikeanlaiseen, sinua innostavaan liikuntaan tai riittävään lepoon. Siihen, että saat välineitä, voimia ja riittävästi tietoa tehdä esimerkiksi parempia valintoja ruokakaupassa tai innostaa itsesi ylös sohvalta.

Useinkaan ei kannata lähteä muuttamaan kaikkea kerralla. Löytäessäsi avaimet yhden asian muuttamiseen, tulee usein liki huomaamatta löytyneeksi keino myös toisen asian kääntämiseen. Mutta apua, tukea ja ohjausta usein tarvitaan. Ja siinä TahtoNainen® on valmis tulemaan rinnallesi muutokseen! Joskus muutosta ei tarvita kuin yhdellä osa-alueella. Ja hyvin toimivaa ei kannata lähteä suotta muuttelemaan.

Mitä ohjauksessa tapahtuu?

Prosessin aikana kartoitamme tärkeimpiä arvojasi, olemassa olevaa osaamistasi, henkilökohtaisia ominaisuuksiasi ja taitojasi. Opit näkemään vahvuutesi ja sinulle mielekkyyttä tuovat asiat, sillä perusasioiden selvittäminen on usein se ensimmäinen avain pysyvään lopputulokseen. Koskee tavoitteesi sitten työuraasi, liikunnan lisäämistä, terveellisempää ruokavaliota tai riittävää palautumista arjessa.

Kun tulet TahtoNaisen® ohjaukseen, sinulle ei anneta valmiita ratkaisuja. TahtoNaisella® ei ole taikurinhattua tai ratkaisukonetta, josta napsitaan parhaat vaihtoehdot ja soveltuvimmat ratkaisut. Se olisi ensinnäkin tylsää, mutta myös lyhytnäköistä, sillä kyse on juuri sinun elämästäsi. Olet yksilö omine tarpeinesi, ratkaisut eivät ole kopioitavissa!
TahtoNaisella® on toki vahva kokemus asiakastyöstä, hurja määrä ammattiosaamista ja ohjaustaitoja, haastattelumenetelmiä ja aivan konkreettisia tehtäviäkin tarjota sinulle omien ajatustesi selkeyttämiseksi. Toki TahtoNaisella® on myös koulutusta, kokemusta ja laaja osaajien verkosto tukenaan. Ensisijaisen tärkeää on saada sinulle tarvitsemiasi uusia näkökulmia ja apua sen oivaltamiseen, miten pääset asiassasi eteenpäin.

Onpa tavoitteenasi alanvaihto, liikunnan aloittaminen tai terveellisen ruokavalion löytäminen, TahtoNainen etsii kanssasi lähtöpisteen, jatkaa rinnallasi esteillä ja mäissä, kirittää suoralla ja pitää huolen siitä, että jokaista pientäkin suoritettua etappia juhlitaan! Ei lupaa ihmeitä, helppoa reittiä tai oikotietä onneen, mutta konkreettisia välineitä etenemiseen, niitä TahtoNainen lupaa, tuen ja tsempin siivittämänä.

Varaa aika verkossa tehtävään tilannekartoitukseen, niin mietitään yhdessä, miten juuri sinun tilannettasi voitaisiin parhaiten lähteä yhdessä ratkomaan!