TERHI SAARIKOSKI

Terhin esittely

Olen Terhi Saarikoski ja autan Sinua kohti työtä, jossa viihdyt ja saat kokea onnistumista!

Olen liki 20 vuotta toiminut asiakasohjaustyössä. Kokemusta on karttunut sosiaali- ja terveysalalta laajastikin, mutta suuren osan urastani olen työskennellyt sellaisten asiakkaiden kanssa, joilla on ollut tarve saada apua ja tukea edetäkseen työhön, koulutukseen tai uudelle alalle. Asiakkaani ovat olleet eri ikäisiä, työskennelleet eri aloilla ja jokaisella heillä on ollut yksilölliset tarpeet ja toiveet.

Olen oppinut huomioimaan ihmisten moninaiset elämäntilanteet, tarpeet ja myös rajoitteet. Ymmärrän, ettei ammatinvalinta perustu keksimiseen vaan konkreettiseen työskentelyyn, joka huomioi monia seikkoja. Ammatillinen suunnitelma ei rakennu yhtäkkiä ”listasta valitsemalla”, vaan se on kuin palapeli, joka koostuu monista pienistä palasista. Osaamisesta, mielenkiinnon kohteista, elämäntilanteesta ja unelmista. Olen myös huomannut, että muutostarpeessa olevalla ihmisellä on usein useampiakin kuin yksi muutostoive. Siinä missä haaveillaan alanvaihdosta, mietitään monesti samalla terveellisemmän ruokavalion aloittamista tai tuskaillaan, kun pitäisi jaksaa liikkua enemmän. Asiat kun pakkaavat kasaantumaan ja vaikuttamaan toisiinsa yllättävän monisyisesti.

Olen itse saanut elämäni aikana tehdä työtä, josta olen nauttinut. Ja olen tehnyt työtä paljon, koska se on ollut niin palkitsevaa! On ollut upeaa seurata asiakkaiden etenevän kohti tavoitteitaan, ja huomionarvoista on, että useinkaan näillä asiakkailla ei ole alussa ollut ajatustakaan siitä, mikä tuo tavoite voisi olla. Tavoitteet on laadittu yhdessä, asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden. Olen toiminut vuosia myös esimiehenä, ja kokonaiskäsitys työelämästä ja sen kiemuroista onkin karttunut myös sen myötä.

Asiakkaat opettavat minua työssäni eniten. Toki taustalla on myös opiskelua ja kouluttautumista teemoina ihminen, arvot ja työelämä. Pohjakoulutukseni on Sosionomi (AMK), suuntautuneena sosiaalipalveluiden ohjaukseen. Olen opiskellut mm. aikuiskasvatustieteen ja sosiaalityön opintoja sivuaineena teologianopintojeni ohessa. Lisäksi olen suorittanut kursseja mm. työelämän lainsäädännön, työnjohtamisen ja prosessinjohtamisen alueilta. Viimeisenä on Personal Trainer opinnot ja yrittäjän ammattitutkinto (valmistuminen 2020). PT -opintojen on tarkoitus antaa osaamista ja lisätietoa kokonaisvaltaiseen ohjaustyöhön. Ja taitoja ohjata asiakasta tarvittaessa eteenpäin. Keväällä 2021 olen aloittamassa uraohjauksen erikoistumisopintoja OAMK:ssa vahvistaakseni osaamistani ja pitääkseni huolta ajan hermoilla pysymisestä.

Olen myös itse käynyt läpi elämänmuutoksen. Ennen kuin täytin 40 vuotta, laitoin uusiksi ruokavaliotani, aloitin aktiivisen liikkumisen ja opettelin -melkeinpä kantapään kautta- myös lepäämään ja palautumaan. Sain hyvästellä 15 vuotta kestäneet univaikeuteni ja tuntuu, että sain uuden elämän nelikymppisenä!

TahtoNainen on saanut alkunsa kaiken tämän summana. Uskon, että moni miettii tällä hetkellä, onko ammatillisesti sillä paikalla, jolla todella haluaisi olla. Miettii vaihtoehtojaan ja mahdollisuuksiaan, ja tarvitsee siihen ammatillista ohjausta. TahtoNaisen palveluissa huomioidaan kokonaishyvinvointi ohjausprosessin aikana. Käytössä on laaja hyvinvointitoimijoiden verkosto, jota ottaa mukaan suunnitteluun tarvittaessa.

Tervetuloa TahtoNaisen työelämän ja hyvinvoinnin ohjaukseen!

Terhi